Kronkels van een 40-er van het mannelijk geslacht

The Sint does London

2 december van dit jaar zal de Sint zichzelf introduceren in Londen. Flyers met de tekst “Sinterklaas pops up in London” moeten de Londense kinderen voorbereiden op dit Hollandse fenomeen.

De Sint zal een tocht maken op zijn schimmel en vervolgens de kinderen van de St.Monica basisschool verblijden met kadoos. See there comes the steamboat from Spain, his helper is laughing zal er klinken uit de verbaasde kinderkeeltjes.

Op zich is dit wel slim bekeken van de Goedheiligman. Kijkende naar alle kerstspullen die al in de winkel liggen en de verhalen over de islamisering van Nederland, zou ik als kindervriend ook bang worden voor een krimpende afzetmarkt. De Sint zal daarom nieuwe markten aan moeten boren en waarom dan niet in Londen.

Het blijkt echter – volgens de Volkskrant van 25 november – te gaan om een ludieke actie ivm een tijdelijke winkel van de HEMA die alleen geopend is van 3 tot en met 22 december.

Gelukkig is de Sint niet afhankelijk van de diensten van TNT en heeft ie zijn eigen distributiekanaal, want dan had ie voor deze actie geen tijd gehad.

Misschien dat ie beter af zou zijn indien hij geen nieuwe markt, maar een nieuw product zou kunnen leveren. Misschien de postbezorging: ik ken nog een paar geel met rode pieten die willen helpen.

Reacties zijn gesloten.